AMSTERDAM – Bennie Jolink, zanger van de band Normaal, heeft aan een zware depressie geleden. “Ik dreigde dood te gaan omdat ik niet meer at en dronk”, aldus de 64-jarige Jolink.

“Mijn vrouw heeft me gedwongen een dokter te laten komen. Langzaam is het daarna beter met me gegaan”, vertelt de zanger aan de Story.

Geldzorgen waren de oorzaak van de zware depressie van Jolink. Keer op keer werd de zanger bedrogen door zijn managers. Toen ook de derde manager van Normaal achter de rug van de bandleden om zaken bleek te doen, was voor Jolink de maat vol.

Miljoenen verloren

“Toen ik hoorde dat we aan de megaverkoop van Normaal-souvenirs geen cent hadden overgehouden, ben ik in die depressie terecht gekomen. Ik vroeg me af waarvoor ik zo hard had gewerkt. In die tijd ben ik gaan samenwerken met mijn huidige manager en kreeg ik alle zaken pas op een rij”, legt hij uit.

Onder het bewind van zijn nieuwe manager werd duidelijk dat de zanger miljoenen had verloren. Jolink kon pas definitief afrekenen met zijn depressie toen zijn eerste kleinkind geboren werd. “Toen ik in de oogjes van mijn kleindochter keek, wist ik dat het over was. Ik dacht: ‘voor dit kind ga ik alles doen’.”