AMSTERDAM - Jamai Loman ziet veel nieuw talent in de vele talentenjachten, maar noemt de shows lastig. "Je begint aan de top en dan is er eigenlijk nog maar één weg", legt de 24-jarige uit in 100% NL Magazine.

Jamai won in 2003 de eerste editie van Idols.

Na zijn overwinning scoorde Loman een nummer 1-hit met Step Right Up, maar daarna koos hij voor het theater. "Ik had nog niet echt een muzikale identiteit", blikt Jamai terug.

Theater

"Ik voelde aan alles dat ik niet klaar was om een tweede album te maken. Ik had twee keuzes. Voor het theater gaan, iets waarvan ik wist dat ik het kon, of nog een album maken en volledig op mijn bek gaan."

Ook de verwachtingen van het publiek speelden een rol in Jamais keuze voor het theater. "Iedereen verwacht toch hits van je. Als dat niet lukt, kun je inpakken en word je een one day fly.

Ook de kans om naast Jos Brink en Willeke Alberti op de planken te staan in Hello Dolly greep Loman met beide handen aan. "Dat laat je niet lopen!"

Nieuw leven

Ondanks zijn keuze voor het theater wil Jamai zijn zangcarrière nieuw leven in blazen. "Door het programma De Beste Zangers van Nederland merk ik dat ik het ook wel weer erg leuk vind om een single te maken." De 24-jarige heeft zijn muzikale identiteit inmiddels gevonden.

"Het lastige is dat iedereen er een mening over heeft en daar ben ik nogal gevoelig voor."

Over één ding is Jamai al wel zeker. "Het nummer wordt Nederlandstalig, dat klopt toch het best bij mij. Voor mijn gevoel kan ik dat beter brengen."