AMSTERDAM - Lindsay Lohan is opnieuw opgenomen in een afkickkliniek. De 24-jarige actrice meldde zich dinsdag bij de instelling in de Amerikaanse staat Californië, bevestigen bronnen aan entertainmentzender E!.

Lohans zoveelste poging om van de drank en drugs af te komen, komt een week nadat zij voor de tweede keer in korte tijd achter de tralies werd gezet.

In juli werd ze veroordeeld tot negentig dagen cel wegens rijden onder invloed gedurende haar proeftijd. Vorige week ging ze de gevangenis in, omdat ze de drugs in haar proeftijd niet kon weerstaan. Ze mocht dezelfde avond, na betaling van een borgsom, echter weer vertrekken.

Onder curatele

De vader van Lohan laat aan entertainmentzender E! weten dat moeder Dina en haar manager de actrice onder curatele willen stellen. De twee zouden het financieel toezicht van de actrice op zich willen nemen, zodat zij niet de vrije hand heeft over haar geld. Twee jaar geleden werd zangeres Britney Spears nog onder curatele gesteld, omdat ze destijds psychische problemen had.

Lohan, die momenteel rondloopt met een enkelband die alcoholgebruik detecteert, moet op 22 oktober weer voor de rechter verschijnen. Mogelijk wordt ze dan alsnog veroordeeld tot dertig dagen cel voor het gebruiken van drugs in haar proeftijd.