SANTA BARBARA - De Amerikaanse politie heeft dinsdag huiszoeking verricht op het landgoed Neverland van de zanger Michael Jackson. Het landgoed ligt in de Santa Ynez Valley bij Santa Barbara. Volgens een politiewoordvoerder moest de woning van de 45-jarige musicus worden onderzocht "als onderdeel van een lopend strafrechtelijk onderzoek". Zijn woordvoerder wilde geen commentaar geven.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

De zender Court TV meldde dat het onderzoek verband zou houden met een aanklacht van een 12-jarige jongen wegens seksueel misbruik door Jackson. De zanger gaf in een documentaire eerder dit jaar toe dat hij geregeld het bed heeft gedeeld met de 12-jarige Gavin, maar ontkende dat hij daarbij kwaad heeft gedaan.

Vegas

Volgens een lokale radiozender was Jackson zelf niet aanwezig bij de huiszoeking. Hij zou in Las Vegas verblijven voor video-opnames. Dinsdag kwam zijn verzameling grootste hits uit op de cd Number Ones.

Neverland bestaat niet alleen uit Jacksons woning. De zanger heeft er ook een pretpark, een dierentuin en een spoorlijntje. Michael Jackson werd tien jaar geleden beschuldigd van misbruik van een 14-jarige jongen, maar die aanklacht is nooit voor de rechter gekomen. Volgens onbevestigde berichten zou de schatrijke zanger een schikking met de jongen hebben getroffen. Zelf heeft hij altijd volgehouden onschuldig te zijn. De affaire beschadigde echter wel Jacksons naam en zijn carrière raakte daarna in het slop.