Vermoeide Wyclef Jean in ziekenhuis

AMSTERDAM - Wyclef Jean is afgelopen weekend opgenomen in een ziekenhuis. De verwoede pogingen van de rapper om president te worden van zijn geboorteland Haïti hebben een zware tol van hem geëist.

"Hij lijdt aan stress en oververmoeidheid, veroorzaakt door de acht zware weken die hij heeft meegemaakt", laat een woordvoerder van Jean weten.

De rapper mag het ziekenhuis deze week weer verlaten en moet het voorlopig rustig aan doen. Daarna wil hij zich volledig richten op zijn nieuwe album.

De 37-jarige Jean maakte in augustus bekend een gooi te doen naar het presidentschap van Haïti. Zijn verzoek tot deelname aan de verkiezingen van 28 november werd echter afgewezen door de kiescommissie.

Beroep

Hij voldoet niet aan het criterium dat presidentskandidaten voor een ononderbroken periode van vijf jaar in Haïti moeten hebben gewoond. De rapper werd wel in Haïti geboren, maar woont sinds zijn kindertijd in Amerika.

Jean liet aanvankelijk weten beroep aan te tekenen tegen de beslissing, maar besloot daar uiteindelijk van af te zien. Eerder deze maand maakte hij bekend zijn pogingen om mee te mogen doen aan de verkiezingen, definitief te staken.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie