AMSTERDAM - De weduwe en kinderen van André Hazes missen de overleden zanger elke dag meer. Donderdag was het precies zes jaar geleden dat Hazes stierf. Ter ere van de zanger hebben zijn kinderen samen een album opgenomen.

"Ik was een jongetje van 10 jaar oud toen mijn vader overleed en op zo'n jonge leeftijd heb je niet echt vragen aan je vader", zei de jonge Dré in een emotionele toespraak tijdens de albumpresentatie.

"Maar nu ben ik 16 jaar en krijg eigen probleempjes. Daarvoor heb je gewoon een vader nodig." Ook volgens de 17-jarige dochter Roxanne wordt het gemis steeds groter.

Weduwe Rachel Hazes onderstreept dat de ontbering niet minder wordt. "André zei laatst 'ik had papa liever de eerste tien jaar niet gekend en nu wel', dan ga je als moeder wel kapot", zei Rachel.

Scherpe kantjes

"De scherpe kantjes gaan er wel af maar het gemis wordt wel groter." Het gezin praat nog veel over de overleden zanger. "We staan op met André en we gaan naar bed met André."

Rachel Hazes noemt André nog altijd de liefde van haar leven. De weduwe is inmiddels gelukkig met haar Italiaanse vriend Niccolò, maar die haalt het niet bij haar overleden echtgenoot. "Dré is de liefde van mijn leven", biecht de 40-jarige Rachel op.

Laatste adem

Na het overlijden van André Hazes, zes jaar geleden, ontfermde Rachel zich over zijn zakelijk imperium. "Ik geef mijn leven voor André en blijf tot mijn laatste adem voor hem strijden, al schieten ze me dood", zegt Rachel in De Telegraaf.

Rachel leerde André op 12-jarige leeftijd kennen. In 1991 trouwde ze met de bijna twintig jaar oudere zanger. "Tegen hem kunnen geen tien Niccolò's op. Die weet dat, hoor. Hij is een schat van een man, maar Dré is de liefde van mijn leven."

André Hazes overleed in 2004 op 53-jarige leeftijd, na twee hartinfarcten en een hartstilstand. Voor het album Voor Jou, Van Jou hebben Dré en Roxanne hun favoriete Hazes-nummers opnieuw ingezongen.

Familie Hazes