AMSTERDAM - André Rieu is naar eigen zeggen ontroostbaar nu hij ook zijn optredens in Groot-Brittannië, Ierland, Australië en Nieuw-Zeeland af heeft moeten zeggen. "Mijn artsen en ik werken keihard aan het herstel", verzekert de zieke violist dinsdag in De Telegraaf.

Rieu kampt al weken met een virale infectie aan zijn evenwichtsorgaan.

André probeert weer aan de slag te gaan, maar volgens zoon Pierre is zijn gezondheid te fragiel.

"Vorige week stond hij bij een poelier en moest hij zich opeens aan een rek vastgrijpen omdat hij anders tegen de vlakte zou gaan", herinnert Pierre zich. "Zoiets kun je op een groot podium natuurlijk niet hebben."

Herstel

"Het is werkelijk niet verstandig om mijzelf nu te forceren", vult André aan. "Mijn artsen doen allerlei onderzoek om te kijken of het herstel is te versnellen. We plannen de tournees opnieuw. Ik kom terug."

De ziekte van Rieu gaat aardig in de papieren lopen. "We zijn verzekerd voor de kosten van opbouw en dergelijke", doet Pierre uit de doeken. "Maar ik weet niet hoe het bijvoorbeeld zit met de vliegtickets en hotels. Ik vrees dat we alles moeten betalen."

Onrustig

Ook Rieus orkest zit al weken stil. "We hebben 120 man in dienst. Niemand staat te juichen. De mensen zijn ook onrustig, we lijden allemaal met André mee."