AMSTERDAM - Pieter Storms laat het er niet bij zitten. De presentator en journalist wil Jort Kelder voor de Raad voor de Journalistiek slepen naar aanleiding van de uitzending van De Wereld Draait Door.

''De klacht behelst het doelbewust vooraf manipuleren van de geplande discussie over journalistieke ethiek en het bewust liegen in de uitzending, met als doel het publiek op het verkeerde been te zetten", aldus Storms vrijdag in het AD.

Een gesprek van de twee journalisten in DWDD eindigde in een schreeuwpartij. Kelder betrok daarbij Storms' vrouw Nina Brink.

''Op deze wijze verlegde Kelder het geplande gesprek naar een onderwerp dat niet aan de orde was en volgens afspraak niet aan de orde zou komen’’, meent Storms.

Volgens Storms heeft Kelder zich 'doelbewust' niet aan de afspraak met de redactie van het programma gehouden door het woord tot haar te richten tijdens de uitzending. De Vara, die DWDD uitzendt, liet al eerder weten dat hierover geen afspraken bestonden.

Quote

Nu Storms toch naar de Raad voor Journalistiek stapt, wil hij ook een uitspraak van de Raad over de berichtgeving die Quote in het verleden over Nina Storms heeft geplaatst. Ten tijde van die berichtgeving was Kelder hoofdredacteur van het blad.

Volgens Storms heeft Kelder in 2005 voortdurende laster verspreid over zijn vrouw met betrekking tot haar vermeende sm-relatie met een collega. Nina Storms heeft naar eigen zeggen tot op de dag van vandaag last van die publicatie in Quote.