AMSTERDAM - Ten tijde van haar Idols-periode zei Dewi Pechler volmondig 'nee' op het aanbod van Playboy om naakt te poseren voor hun blad.

Maar nu, ruim zeven jaar later, presenteert de inmiddels 27-jarige zangeres dan toch haar eigen Playboy-cover.

"Ik ben in de tussentijd gegroeid. Ik ben vrouwelijker geworden en sterker. Dat straal ik nu ook uit", legt Dewi woensdag tijdens de presentatie van haar fotoshoot uit aan NU.nl.

Dewi was negentien toen ze voor het eerst benaderd werd door het mannenblad. "Het leek me doodeng. Ik was namelijk een vreselijk onzeker typje. Bovendien vond ik dat ik geen Playboylijf had."

Onzeker

Naar eigen zeggen was Dewi ontzettend onzeker, nadat ze in 2003 bekend werd door haar deelname aan de eerste editie van talentenjacht Idols.

"Iedereen had opeens een mening over me. De showbizzwereld is een heel heftig wereldje. Je krijgt veel commentaar op je uiterlijk. Het is moeilijk om dan bij jezelf te blijven en stevig met je benen op de grond te blijven staan."

Kleine cup

Die onzekerheid ging zelfs zo ver, dat Dewi op het punt stond om haar borsten te laten vergroten. "Ik baalde enorm van mijn kleine cup. Ik zat zelfs al bij het intakegesprek. Ik ben blij dat ik het destijds niet heb gedaan."

De zangeres zit inmiddels op een heel ander punt in haar leven. "Ik heb mezelf leren accepteren. Ik geloof dat je tegenslagen moet meemaken om uiteindelijk sterker te kunnen worden. Niemand is perfect. Als ik nu rare opmerkingen over mezelf lees raakt dat me niet. Ik laat het niet meer binnen."

Genieten

Dewi is trots op het feit dat ze altijd heeft doorgezet. Dat ze nu weer in de spotlights staat, dankt ze aan het feit dat ze weer helemaal onderaan is begonnen. "Ik weet nu allemaal hoe het in zijn werk gaat. Door alles wat ik heb meegemaakt waardeer ik de dingen meer. In mijn Idols-periode lukte het me niet om te genieten. Dat kan ik nu wel."

Het naakt poseren voor Playboy vond Dewi een "heel bijzondere ervaring."
"Ik was enorm gefocust en werd heel goed gecoached. Tijdens het fotograferen zat ik in een soort van roes, het voelde ook echt als werk. Maar na een fotosessie gingen wel meteen de kleren weer aan."

Dochter

Haar dochter Nomi, die nu tien is, heeft er volgens Dewi geen moeite mee dat haar moeder naakt in Playboy staat. "Ik voed haar open op. Ik ga er geen punt van maken. Ze is heel trots. Ze vroeg alleen: 'Mam, schaamde je je niet tijdens de fotoshoot?' Ik ben benieuwd hoe ze er op haar school op zullen reageren."

Dewi presenteerde woensdag niet alleen haar cover, maar ook haar nieuwe single 'Sour'. De zangeres ziet haar toekomst positief in. "Er komt nog een album aan, en er is veel interesse vanuit het buitenland. Ik geniet er met volle teugen van."

Dewi presenteert Playboy-cover