AMSTERDAM - Jan Kooijman houdt voortaan zijn mond over zijn vriendin. De Goede Tijden, Slechte Tijden-acteur merkt dat zijn roem niet altijd even prettig is voor zijn partner.

"Ik heb besloten dat ik het niet op de Jan en Yolanthe-manier wil doen", vertelt Kooijman in Grazia.

"Jan en Yolanthe hadden het ook fijn samen en gooiden alles keihard in de media", legt Kooijman uit. "Je mocht bij wijze van spreken de poepvlekken in hun onderbroek zien. Dan gaat het uit en is het ineens een stuk minder leuk."

De 29-jarige acteur laat dan ook niet veel los over zijn privéleven. "Als ik iets roep in de media, wordt mijn vriendin daarop aangesproken."

"Stel dat ze lezen: Jan Kooijman trekt zes keer per week aan zijn piemel - stel - dan gaan ze daarmee naar mijn vriendin. Geen idee waarom, maar het gebeurt. Dat vind ik vervelend."

Irritant

Kooijman noemt zijn bekendheid 'soms irritant'. "Maar je weet dat het erbij hoort als je met je kop op de buis bent. Het lijkt soms of alle waarden en normen ineens wegvallen als mensen je kennen van tv of film."

Toch blijft Jan altijd vriendelijk. "Anders blijf ik achter met het gevoel dat ze denken dat ik een klootzak ben en dat vind ik nog veel erger", legt hij uit.

"Toen ik net op tv was, ben ik tijdens het tennissen een keertje tekeer gegaan tegen een klasje dat zich aan mij stond te vergapen. Later voelde ik me zó slecht dat ik een paar 13-jarige kinderen had afgesnauwd, dat ik me het voorgenomen dat nooit meer te doen."