AMSTERDAM - Jan Keizer is dankbaar voor de tijd die hij bij BZN heeft gehad. "Ik heb alles te danken aan BZN. Daar heb ik het vak mogen leren", laat de zanger woensdag bij zijn cd-presentatie aan NU.nl weten.

Het feit dat Keizer nu weer optreedt met oud-BZN-zangeres Anny Schilder staat voor hem los van zijn voormalige band.

"Ik zie dit zelf niet als een doorstart van BZN", zegt Keizer over de hernieuwde samenwerking met Schilder. "BZN was een band, nu zijn we met zijn tweëen."

Toch erkent de zanger dat de typische BZN-sound niet is verdwenen. "Op deze liedjes zit natuurlijk een stempel van mijzelf. Dit is het soort muziek die bij mij in mijn hart zit. Ook de manier van presenteren zal niet anders zijn."

Chemie

Keizer zegt het "enorm bijzonder" te vinden om na 26 jaar weer met Schilder op te treden. "Die klik tussen ons is er nog steeds. We hebben een bepaalde chemie, die ook na zoveel jaar niet is verdwenen. Het voelt ontzettend vertrouwd."

Voormalig presentatrice Mies Bouwman bracht het koppel eind vorig jaar weer bij elkaar op haar verjaardagsfeest. "Na dat optreden dacht ik meteen: 'Dit moet niet eenmalig zijn'."

Kritiek

Keizer, die in 2007 de stekker uit BZN trok, kreeg recentelijk veel kritiek over zich heen. Zo verwonderden oud-collega's en fans zich over het feit dat de zanger BZN vaarwel zei maar nu weer neigt naar het oude format.

"Ik begrijp daar helemaal niks van, maar iedereen mag natuurlijk zijn mening hebben", reageert de zanger laconiek. "Maar het gros van de mensen reageert harstikke positief. De zwijgende massa hoor je meestal niet."

Keizer vervolgt: "Onlangs waren Anny en ik in Hoogeveen voor de promotie van onze single, en daar waren zóveel mensen. Die gingen allemaal uit hun dak. De meeste fans vinden het leuk dat we weer bij elkaar zijn."

André van Duin

Keizer en Schilder presenteerden woensdag in Volendam hun nieuwe album 'Together Again'. Mies Bouwman droeg het eerste exemplaar van de cd over.

Tot grote verrassing van het stel reikte André van Duin een gouden plaat uit. Vooral Schilder was hierdoor overdonderd. "Ik ga straks daar een bootje opzoeken", zei ze wijzend op de haven van Volendam, "en heel hard zitten huilen."

CD-presentatie Jan en Anny