AMSTERDAM - Zangeres Do en haar man Marc Verschoor zijn als vrienden uit elkaar gegaan. Dat zegt de zangeres deze maand in het tijdschrift 100%NL. “Er was nooit ruzie. Alleen kom je er op een gegeven moment achter dat je elkaar niet gelukkiger maakt.”

Do vond in haar man toch niet het ultieme geluk waar zij naar op zoek was. “Wij bleken niet de match te zijn die elkaar naar de hoogste top brengt, maar eerder een leuk stel met veel dezelfde hobby’s.”

Ook vindt de zangeres achteraf dat ze te veel met het geluk van haar echtgenoot bezig was. “Ik ben veel bezig geweest om de ander happy te maken. Daarbij ben ik soms volledig aan mezelf voorbij gegaan. Ik ben wat dat betreft een enorme pleaser."

Do werd er bovendien letterlijk moe van om zichzelf continu weg te cijferen. "Het is ook funest als je geen energie meer uit je huwelijk genereert. De magie was weg."

Scheiden

Do is blij dat ze de keuze heeft gemaakt om te scheiden. “Ik ben blij dat ik het lef heb gehad om een punt te zetten achter een leven wat ik niet voor mezelf voor ogen had”.

Het heeft even geduurd voordat de zangeres besloot een punt achter haar relatie te zetten. “Wat me heeft geholpen om de stap te zetten, is de gedachte dat als je er over een jaar of twee achter komt dat je de ander toch wel heel erg mist, je altijd weer terug kan. Beslissingen hoeven niet definitief te zijn.”

Op dit moment is de zangeres nog vrijgezel en dat vindt ze eigenlijk wel lekker. “Het is een eitje om alleen te leven, want je hebt alleen jezelf om rekening mee te houden”.

Verbitterd

Do staat wel open voor een nieuwe relatie. “Ik ben niet verbitterd of bang om gekwetst of teleurgesteld te worden. Als je me vraagt of ik voor de tweede keer zou trouwen: zeg nooit, nooit. Maar dan wel kleiner, misschien gewoon met z’n tweetjes, en zonder grote, witte jurk” , aldus Do in het tijdschrift.