AMSTERDAM - Edgar Davids heeft zaterdagavond rake klappen uitgedeeld in de Amsterdamse bioscoop Tuschinski. Dat schrijft stadszender AT5 maandag op basis van 'diverse bronnen'.

Het slachtoffer heeft aangifte gedaan tegen de oud-Ajacied, zo meldt AT5. Davids zou ruzie hebben gehad over zitplaatsen in de bioscoop. De 37-jarige voetballer beweerde dat hij twee stoelen had gereserveerd, maar deze waren bezet.

Toen het slachtoffer en haar vriendin opstonden om plaats te maken, sloeg Davids haar tegen haar rug. Toen de vrouw zich omdraaide, kreeg ze nog een klap in haar gezicht, wat resulteerde in een blauw oog. De voetballer zou de bioscoop vervolgens zijn ontvlucht.

Onderzoek

De Amsterdamse politie wil niet bevestigen dat het om Edgar Davids gaat. Wel laat een woordvoerder weten dat er aangifte is gedaan naar aanleiding van een mishandeling in Tuschinski. De zaak wordt nog onderzocht, er zijn nog een aanhoudingen verricht.

De manager van Davids laat aan NU.nl weten "helemaal niets" te hebben gehoord over de zaak. Zij weigert dan ook commentaar te geven op het incident.

Geen klappen

De verloofde van Edgar Davids zegt dat er zaterdagavond absoluut geen klappen zijn gevallen in Tuschinski.

"Een van de vrouwen schold Edgar uit en duwde mij tegen de muur", zegt Olcay Gulsen tegen RTL Boulevard. Hierop zou Davids de vrouw hebben teruggeduwd.

"Hoe zij aan dat blauwe oog is gekomen is mij een raadsel." Volgens Gulsen reageerde vrouw meteen agressief toen ze zeiden dat de vrouw op hun plek zat. "Ze riepen gelijk dat ze de krant zouden bellen."

Mishandeling

Davids, die onlangs een contract tekende bij het Engelse Crystal Palace, wordt niet voor het eerst in verband gebracht met mishandeling.

Een ex-vriendin beweerde acht jaar geleden dat de voetballer losse handjes heeft. Wegens gebrek aan bewijs werd Davids destijds niet vervolgd.