AMSTERDAM – David en Victoria zetten hun Britse landhuis ‘Beckingham Palace’ met zeven slaapkamers te koop en vertrekken definitief richting Amerika. De Beckhams willen samen met hun zoons Los Angeles tot hun thuisbasis maken, aldus de Daily Mail maandag.

Bronnen melden aan de Britse tabloid dat het echtpaar het landhuis, dat in het Britse Sawbridgeworth ligt, graag wil verkopen.

Het enige probleem is dat het optrekje momenteel niet zo goed in de markt ligt.

Een woordvoerder van het koppel bevestigt in de krant dat de twee hun huis in Groot-Brittannië hebben laten taxeren.

De Beckhams kochten ‘Beckingham Palace’ in 1999 voor 2.5 miljoen pond (bijna 3 miljoen euro) en het is naar schatting nu meer waard. Het echtpaar heeft in de loop der jaren voor zo’n 18 miljoen pond (ruim 21 miljoen euro) gerenoveerd.

De luxueuze villa beschikt over binnen- en buitenzwembaden, een kinderboerderij, een fitnessstudio en tennisbanen.

Verhuizen

Drie jaar geleden verhuisde het gezin Beckham naar Los Angeles, omdat David ging voetballen voor de Amerikaanse voetbalclub LA Galaxy. Inmiddels hebben de Beckhams in Los Angeles een intieme vriendenkring opgebouwd, waaronder Tom Cruise, Katie Holmes en Kate Beckinsale.

De Beckhams hebben op dit moment al een huis van 11 miljoen dollar in Beverly Hills, een kasteel van 2 miljoen in Frankrijk en een luxe appartement in Dubai. Het stel wil nu van het Britse landhuis af, omdat het te veel kosten met zich meebrengt.

De afgelopen maanden ontsloegen de Beckhams al personeelsleden om de kosten laag te houden.

Afscheid

Het gezin neemt niet helemaal afscheid van hun geboorteland. Victoria en David denken er over om een herenhuis te kopen in het centrum van Londen.

Victoria heeft nu een goedlopende carrière als modeontwerpster en vliegt daardoor vaak naar Londen voor zaken. Ook op dit moment zit de voetbalvrouw in Britse hoofdstad. Op 12 september vertrekt ze naar New York voor haar nieuwe kledingcollectie.