AMSTERDAM - Nicole Richie had liever iets langer nagedacht over een tatoeage die ze op haar pols liet zetten. De 28-jarige socialite liet twaalf jaar geleden 'maagd' vereeuwigen op haar lichaam, maar heeft daar nu spijt van.

"Ik moet altijd uitleggen waarom het op mijn pols staat", licht Richie toe in het Britse blad In Style."Mijn sterrenbeeld is maagd", is de logische verklaring die Nicole voor haar tatoeage heeft.

"Toen ik 16 was dacht ik dat het heel gaaf en spiritueel was om 'maagd' op mijn pols te laten tatoeëren." Twaalf jaar later vindt Nicole het plaatje heel wat minder gaaf. "Nu ziet het er erg stom uit", vertelt de moeder van twee. "Ik moet het altijd uitleggen."

Ouders

Toen Nicole jonger was, deed ze wel meer dingen die achteraf niet zo slim waren. Zo zat ze twee keer dronken achter het stuur, waardoor ze in 2007 bijna anderhalf uur in de bak zat.

Dat soort acties neemt ze haar ouders niet kwalijk. "Mijn ouders hebben er niets mee te maken gehad, het was mijn eigen schuld."

Verantwoordelijkheid

Nicole probeert haar kinderen, Harlow van 2,5 en Sparrow die bijna 1 wordt, verantwoordelijkheid bij te brengen. "Ik heb altijd de verantwoordelijkheid voor mijn eigen daden genomen, ongeacht of die goed of slecht waren. Zelfs toen ik het moeilijk had, was dat mijn eigen schuld. Met de hulp van een aantal geweldige mensen ben ik er doorheen gekomen."