AMSTERDAM - Joe Jackson heeft geen enkele spijt van de harde manier waarop hij zijn kinderen heeft opgevoed. De 81-jarige vader van Michael Jackson sloeg zijn nakomelingen geregeld om ze op het rechte pad te houden.

Dat deed Joe deze zomer uit de doeken tijdens een interview, zo schrijft entertainmentwebsite TMZ. "Ik moest wel zo hard zijn, want er waren destijds zo veel bendes die in de problemen raakten.

Die jongens moesten soms zelfs de gevangenis in", zegt Joe. Hij pakte zijn kinderen naar eigen zeggen hard aan zodat ze zich niet aan zouden sluiten bij straatbendes. "De meesten van hen zijn nu dood. Michael heeft zich daar nooit druk om hoeven maken."

Media

Joe biecht op dat hij ook geen enkele spijt heeft van de opvoeding die zijn overige acht kinderen genoten. "De media hebben er een enorm groot verhaal van gemaakt. Ik sloeg Michael en de andere kinderen soms, net zoals elke ouder zijn kinderen soms slaat."

Het interview dat Joe Jackson gaf wordt gebruikt in een documentaire die Michaels moeder Katherine maakt over het leven van de King of Pop.

Katherine maakte ook een boek als herinnering aan haar zoon, die vorig jaar op 50-jarige leeftijd stierf aan een overdosis.