AMSTERDAM - Taylor Lautner heeft zich niet hoeven opdrukken om een conflict over een te laat geleverde luxe caravan uit de wereld te helpen.

De Twilight-acteur heeft de rechtszaak geschikt met de trailerfabrikant. Lautner zal de veertigduizend dollar die hij kreeg doneren aan het goede doel.

Lautner klaagde de caravanfabrikant vorige week aan. De 18-jarige acteur had een luxe onderkomen van driehonderdduizend dollar besteld voor tijdens de opnamen van zijn nieuwe film Abduction, maar de trailer arriveerde veel te laat. Lautner raakte geïrriteerd en kreeg een zware emotionele last op zijn schouders.

Opdrukken

De fabrikant stelde voor de zaak af te laten hangen van een wedstrijdje opdrukken. Wie zich het vaakst op zou kunnen drukken, mocht bepalen naar welk goed doel de schadevergoeding zou gaan. Lautner, wiens wasbordje wereldberoemd is, liet via zijn advocaat weten niet mee te doen aan de wedstrijd. "Dit voorstel getuigt van gebrek aan professionaliteit", oordeelde de raadsman.

Lautner is van plan de veertigduizend dollar te doneren aan The Lollipop Theater Network. Dit goede doel zorgt ervoor dat grote bioscoophits ook te zien zijn in ziekenhuizen, zodat zieke kinderen net als hun gezonde leeftijdsgenoten van films kunnen genieten.