AMSTERDAM - De voormalige tourmanager van Lady Gaga doet een boekje open over de succesvolle zangeres. Gaga zou in 2009 tot zes keer toe zijn opgenomen in het ziekenhuis vanwege haar onverantwoorde eetpatroon.

Manager David Ciemny schrijft in het boek Poker Face: The Rise and Rise of Lady Gaga dat de zangeres naar extreme middelen greep om in haar kostuums te passen.

"Wanneer ik zeg ziek bedoel ik fysiek en mentaal", zegt Ciemny over de toestand van Gaga. De voormalige manager zegt dat de zangeres tijdens haar tournee in vreetbuien verviel en grote hoeveelheden fastfood en snoep verorberde.

9 kilo

Daarna zou de 24-jarige Gaga wekenlang niets eten zodat ze in haar pakjes zou passen. Ciemny vertelt dat de zangeres een keer tussen twee verschillende verkleedsessies meer dan 9 kilo was afgevallen.

Talentscout Wendy Starland bevestigt tegenover de Britse krant Daily Mail dat de druk om af te vallen erg hoog lag bij Lady Gaga. Een ooggetuige van de opnames van de clip van Paparazzi zegt dat er 'om haar heen' gefilmd moest worden. "Ze bonden stoffen om haar heupen en filmden haar achterkant met een zachtere focus-lens."

Eerder dit jaar viel Gaga drie keer flauw op het podium. In januari werden vier optredens geannuleerd omdat haar hart onregelmatig klopte.