AMSTERDAM - Het huwelijk van Cheryl en Ashley Cole is officieel over. Een rechter ontbond de echtverbinding van de zangeres en de voetballer vrijdagochtend, schrijven verschillende Britse media.

Cheryl zette de scheiding in mei in gang. De 27-jarige zangeres voelde zich voor de tweede keer bedrogen door haar echtgenoot, de 29-jarige voetballer Ashley Cole.

Slippertjes

Het huwelijk overleefde twee slippertjes in 2006 en 2008, maar toen Cheryl begin dit jaar van nog meer buitenechtelijke avontuurtjes van Ashley hoorde, zette ze een punt achter de relatie. Ashley zou met nog eens vijf andere dames tussen de lakens zijn gedoken.

"Cheryl is opgelucht", vertelt een vriend van de zangeres aan het tabloid The Sun. "Ze wil weer verder met haar leven en met de scheiding kan ze een punt zetten achter een pijnlijk hoofdstuk."

Volgens de ingewijde heeft Cheryl het wel moeilijk met het gestrande huwelijk. "Ze had nooit verwacht als 27-jarige al gescheiden te zijn."

Meidenband

Of Cheryl, die doorbrak als lid van de meidenband Girls Aloud, een aardig bedrag overhoudt aan de scheiding is niet bekend. Eerder liet de zangeres los dat ze geen cent van Ashley wilde hebben.

Verwacht wordt dat ze zo'n 4,5 miljoen pond opstrijkt met de verkoop van gezamenlijke bezittingen en woningen.

Cheryl lijkt ondertussen weer gelukkig te zijn in de liefde. De brunette wordt geregeld gespot met de 25-jarige danser Derek Hough. Ashley geniet van zijn vrijgezellenbestaan, hij wordt aan verschillende dames gekoppeld.