AMSTERDAM - Paris Hilton vertelde de politie dat het handtasje waarin cocaïne zat van een vriendin was, maar nog geen twee maanden geleden pronkte ze met het buideltje. "Ik ben dol op mijn nieuwe Chanel-tas", jubelde het rijkeluiskindje half juli op Twitter.

De 29-jarige hotelerfgename werd dit weekeinde in Las Vegas in de boeien geslagen. In haar handtasje troffen agenten cocaïne aan.

Paris houdt vol dat de drugs en het tasje niet van haar zijn. De blondine claimt het te hebben geleend van een vriendin en zag de drugs aan voor kauwgom.

"Het maakt niets uit of het tasje van haar of van iemand anders is", zegt een politiewoordvoerder tegen entertainmentzender E! "Ze wordt verdacht van het in bezit hebben van drugs, het gaat om haar, niet om haar tasje."

Drugsvondst

Paris zit niet alleen in de problemen wegens de drugsvondst. Een rechter bepaalde donderdag dat ze in 2006 contractbreuk heeft gepleegd.

De blondine had haar nieuwe film Pledge This moeten promoten, maar liet het afweten. Dat gaat de socialite mogelijk 160 duizend dollar kosten, stelde de rechter.

Rechter

Hilton staat volgende maand weer voor een rechter. Dan moet de blondine zich verantwoorden over de gevonden cocaïne.

Een advocaat, die niet betrokken is bij Paris' zaak, schat in dat het feestbeest geen schijn van kans heeft. "In mijn zeventien jaar als raadsman heb ik nog nooit iemand weg zien komen met het verhaal 'het was mijn tasje niet'."