UTRECHT - De legendarische band Queen herleefde weer even in het Utrechtse Beatrix Theater. Vrijdagavond vond daar de première van de rockmusical 'We Will Rock You' plaats, en niemand minder dan Queen-legendes Brian May en Roger Taylor waren daarbij aanwezig.

Gitarist en tekstschrijver Brian May zorgde op het einde voor een kippenvelmoment, toen hij plotseling bij het laatste nummer Bohemian Rhapsody het podium betrad. Zijn spetterende gitaarsolo werd ontvangen met een staande ovatie.

Het rockspektakel, met hoofdrollen voor onder meer John Vooijs, Pia Douwes en Charly Luske, is opgebouwd rondom 25 bekende Queen-hits. Een aantal nummers daarvan wordt in het Nederlands gezongen.

Succes

De musical is in Groot-Brittannië een enorm succes. Sinds 'We Will Rock You' acht jaar geleden op West End in Londen in première ging is het stuk door meer dan tien miljoen mensen gezien. In Nederland zal de show voor onbepaalde tijd te zien zijn in het Utrechtse Beatrix Theater.

Supervisie

May en Taylor zijn vanaf het begin af aan nauw betrokken geweest bij de musical. Zo hadden de Queen-leden de muzikale supervisie in handen.

Niet zo gek, als je bedenkt dat de twee heren niet van stoppen willen weten. "We willen doorgaan met muziek maken tot we erbij neervallen. Je gaat nooit met pensioen in de muziekwereld. Als je ermee stopt, ben je niets meer waard", zei Taylor onlangs in een interview.

Première We Will Rock You