AMSTERDAM - Katja Römer-Schuurman hoopt dat tegen de tijd dat ze bejaard is 'iets is uitgevonden voor het eeuwige leven'. "Ik denk dat we veel meer rust zouden hebben", fantaseert Katja in Vrouw, een bijlage van De Telegraaf.

Katja's dochter Sammie kwam in april ter wereld. "Ik wilde altijd al moeder worden voor mijn 35e en dat is me toch maar mooi gegeven", vertelt de 35-jarige actrice en presentatrice.

Katja geniet met volle teugen van haar dochtertje, maar kan haar gevoelens over het moederschap nog niet onder woorden brengen.

"Het besef dat dit nu mijn gezin is, dat zij onze dochter is. Ik heb er eigenlijk geen woorden voor. Vraag me alsjeblieft niet hoe ik denk over het moederschap. Ik weet het gewoon nog niet. Het is allemaal nog zo nieuw, zo onwerkelijk."

Luxe positie

Katja en haar man Thijs Römer streven er volgens de brunette naar altijd bij Sammie te zijn. "Niet dat ik iets tegen crèches heb hoor. We zitten gewoon in een luxe positie."

Katja is van plan zich de komende tijd meer te richten op acteren dan op presenteren. "Dat is toch iets waar ik het meest opgewonden van raak. Ik kijk zelf ook liever naar films of series dan naar televisieprogramma's. Dat inspireert me meer."