AMSTERDAM - Georgina Verbaan heeft zo'n zeven weken voor haar bevalling eindelijk tijd voor de babykamer. "Ik moet nog gordijntjes hebben en meer van dat soort dingen", vertelt de hoogzwangere 30-jarige vrijdag in het AD.

Ondanks haar zwangerschap werkte Verbaan stevig door. De opnamen voor de tv-serie 't Spaanse Schaep stonden vorige maand op de agenda en ook de laatste draaidag voor de speelfilm Lotus heeft ze inmiddels achter de rug. "Ik ben wel sneller moe, maar mag gelukkig vaker zitten."

De komende tijd heeft Georgina weinig in haar agenda staan. "Ik ga nog een paar dingen inspreken, maar verder doe ik voorlopig niets. Ik ga me nu maar eens op mijn gemak bezighouden met de babykamer."

Rol

Toen Verbaan ontdekte dat ze in verwachting was van haar vriend, trompettist Rob van de Wouw, vreesde ze voor haar rol in Lotus.

"Ik moest natuurlijk vertellen dat ik in verwachting zou zijn tijdens de opnames. Ik heb eerste ven gewacht totdat de kritische drie maanden voorbij waren en het daarna verteld. Ze hebben mijn zwangerschap in de film geschreven. Dat lukte gewoon."

Kindje

Als Georgina's zwangerschap niet in de film geschreven had kunnen worden, had de actrice waarschijnlijk niet lang getreurd. "Ik dacht: als het niet kan, dan kan het niet. Ik krijg een kindje en dat is veel belangrijker dan een rol."

Georgina Verbaan hoogzwanger