AMSTERDAM - Guns N' Roses heeft woensdag een concert in Dublin afgebroken nadat de band met flessen werd bekogeld. Het publiek was kwaad omdat de hardrockband bijna een uur te laat was begonnen met het optreden in concerttheater The O2.

Afgelopen weekend kwam de band al te laat tijdens het Reading and Leeds muziekfestival en werd de set voortijdig afgebroken door de organisatie omdat de tijd voor het optreden was verstreken.

Frontman Axl Rose werd woensdagavond kwaad nadat het publiek waterflesjes op het podium gooide.

"Oké, het zit zo. Nog één fles en we gaan er vandoor. Wij willen niet weg, de keus is aan jullie", sprak hij het publiek manend toe.

Boegeroep

Toen er toch nog een fles werd gegooid, pakten Rose en de rest van de band hun biezen en verlieten onder luid boegeroep het podium. De set was pas zo'n twintig minuten bezig en enkele bandleden waren nog niet eens aan het publiek voorgesteld.

Concertorganisator MCD was het echter oneens met de beslissing van Guns N' Roses en dwong de band het optreden af te maken. Daartoe waren de hardrockers echter pas een uur later bereid, toen het grootste gedeelte van het publiek al naar huis was gegaan. Voor een veelal lege zaal speelde de band tot bijna 01.00 uur door.

Lange geschiedenis

MCD heeft verklaard dat Guns N' Roses 'een lange geschiedenis heeft van te laat op het podium komen' maar benadrukte dat 'geen enkele band het verdient om te worden bekogeld met flessen met onbekende vloeistoffen'.

Enkele plaatselijke politici beweren echter dat het de schuld is van MCD dat vele fans niet het hele optreden hebben kunnen zien.

Ooggetuigen

"Ooggetuigen zeggen dat de lichten aan gingen en het beveiligingspersoneel het publiek verzocht te vertrekken. Er ontstond grote verwarring en duizenden fans waren al weg toen de band terugkwam om de set af te maken," aldus een Ierse senator.

De politici eisen nu dat de concertorganisator de concertkaartjes vergoedt. MCD heeft nog niet bekendgemaakt of het de kaartjes van gemiddeld 72 euro gaat terugbetalen.