AMSTERDAM - Saar Koningsberger heeft een zware tijd achter de rug met haar deelname aan Expeditie Robinson. Samen met andere bekendheden probeerde de presentatrice te overleven op een onbewoond eiland. De honger viel de 23-jarige Saar het zwaarst.

De voormalig TMF-presenatrice nam het in de televisiestrijd onder anderen op tegen Lange Frans, Kim Feenstra en Nienke Römer.

"Het was heel erg pittig", vertelt Koningsberger over haar avontuur. "Ik wist wel dat het afzien zou zijn. Ik had me daar ook echt niet in vergist. Maar het is killing."

"Het niet eten breekt je op. En dat komt niet zo zeer door je fysieke toestand, want je verslapt natuurlijk ontzettend. Maar ook de mentale honger", vertelt ze.

Moorkoppen

"Op een gegeven moment ben je blij dat het donker wordt, want dan kan je gaan slapen. Maar dan lig je nog drie uur te fantaseren over moorkoppen en slagroomsoezen. Dat breekt je echt op."

Koningsberger was dolblij toen ze haar familie, vriendje en vrienden weer in de armen kon sluiten. "Iedereen was zo mooi. Want je komt natuurlijk helemaal verragd van dat eiland af en dan is iedereen zo mooi om te zien."

Expeditie Robinson is vanaf donderavond wekelijks op RTL5 te zien.