AMSTERDAM - Catherine Zeta-Jones vindt het ongelooflijk dat artsen de kanker bij haar man Michael Douglas pas zo laat constateerden. Drie weken geleden bleek dat de 65-jarige acteur een tumor in zijn keel heeft.

Hij klaagde al langer over pijn in zijn keel.

Douglas meldde zich met zijn klacht in het ziekenhuis, maar de artsen konden in eerste instantie niets vinden. "Het maakt me woest dat ze het niet eerder hebben ontdekt", vertelt Zeta-Jones in een interview met het tijdschrift People. "Hij heeft het steeds aangegeven, maar er werd niets gevonden."

Douglas lijkt zich iets minder te laten leiden door emoties. "Zonder iemand aan te wijzen als schuldige: deze dingen zijn soms niet te zien", vertelt Douglas in het dubbelinterview. "Ik zie dit als een behandelbare ziekte. Het is een gevecht. Ik ga het verslaan. Maar je denkt altijd dat het jou niet overkomt."

Emotioneel

"Ik weet dat ik misschien sterker moet zijn", reageert de 40-jarige Catherine. "Maar op emotioneel vlak wil het er gewoon niet in. Het moeilijkste is om hem uitgeput te zien, want Michael is nooit moe."

Ondanks de grote schrik, kwam de diagnose keelkanker niet geheel onverwacht voor het acteurskoppel. "Het was geen ontzettende schok", vertelt Zeta-Jones. "Ik wist dat er iets aan de hand was. En hij wist dat er iets aan de hand was."