AMSTERDAM - Bastiaan van Schaik gaat donderdag onder het mes. De stylist wordt geopereerd aan zijn galblaas. "Ik heb helaas galstenen. Ze gaan mijn hele galblaas eruit halen", vertelt Bastiaan voor de camera van Novum Nieuws.

De 40-jarige heeft zo veel last van galstenen, dat zijn galblaas niet meer gered kan worden. "De stenen kunnen niet vergruisd worden, dus dan moeten ze je hele galblaas eruit trekken."

De stylist vreest de operatie, maar zal blij zijn als die achter de rug is. "Ik heb soms van die aanvallen, dan heb ik heel erg veel pijn. Ik heb van vrouwen gehoord dat het nog erger is dan bevallen. Gelukkig gaat mijn galblaas eruit en dan ben ik van de pijn af."

Valtifest

Bastiaan verwacht geen langdurig herstel. "Ik ben twee uur in het ziekenhuis en zal nauwelijks moeten herstellen. Ik hoop zaterdag voor Valtifest weer helemaal up and running te zijn."

De stylist krijgt van verschillende BN'ers een hart onder de riem gestoken. "Komt allemaal goed schat", laat Patty Brard via Facebook weten. "Ik heb het ook gehad. Was een wandelend grindpad volgens de dokter."