AMSTERDAM -Sophie Hilbrand leeft minder gejaagd sinds ze moeder is geworden van dochtertje Robin. "Er is een soort rust door de regelmaat die een kind met zich meebrengt", zegt de 34-jarige presentatrice deze maand in een interview met Glamour.

Voordat Hilbrand moeder werd was ze nooit zo bezig met de toekomst, zegt ze in het tijdschrift.

"Later? Dat zien we dan wel. Nu denk ik meer na over de mogelijkheden die er zijn en wat ik dan nog wil. Al kan ik nog steeds heel moeilijk nadenken over bijvoorbeeld wat ik wil als ik veertig ben."

Hoewel Hilbrand stapelverliefd is op haar dochter, zou ze absoluut niet willen minderen met werk.

"Ik ben best wel ambitieus, hou heel erg van werken. Ik ben nu zo'n drie dagen per week aan het werk en dat vind ik echt wel minimaal. Ik zou nooit niet kunnen werken. Het is veel te leuk om mee te doen met de wereld."

BNN

Al jaren is de presentatrice gelukkig bij omroep BNN, en ondanks dat sommige mensen het idee hebben dat Hilbrand nog succesvoller kan worden als ze deze omroep verlaat, ziet ze zichzelf er nog wel een aantal jaar werken.

"Ik snap wel dat mensen soms die gedachte hebben, maar BNN gaat verbreden. Er is ruimte voor nieuwe dingen. Bovendien vind ik mezelf daar nog steeds passen. Ook door de toon en het soort programma's. Ik denk dat ik het echt wel op tijd zal zien als ik te oudetaarterig word."

Hilbrand, die samen is met acteur Waldemar Torenstra, gaat vanaf volgende week het programma 'Je Zal Het Maar Zijn' presenteren. Daarin gaat ze op pad met jongeren die een bijzonder verhaal te vertellen hebben.