AMSTERDAM - Thekla Reuten mag dan een van de Nederlandse actrices zijn die het tot Hollywood heeft geschopt, de 35-jarige filmster voelt zich er allerminst thuis.

In Libelle vertelt Reuten dat ze zes jaar geleden voor het eerst op een Oscaruitreiking terechtkwam, toen haar film 'De Tweeling' als beste buitenlandse prent was genomineerd voor het felbegeerde beeldje.

"Ik was nog niet aangekomen op mijn roze wolk in Hollywood of ik zakte er alweer doorheen. Het lijkt alsof zo'n gelegenheid een gezellige avond onder collega's is, maar op de rode loper is het pure business."

Fout

Volgens Reuten is de Oscaruitreiking zo'n belangrijke gelegenheid voor acteurs, dat er in hun presentatie geen enkele fout mag sluipen.

"Daardoor zit er ook heel weinig menselijkheid in. Hollywood is een fantastisch functionerende dream machine. Het is een goed gespeelde voorstelling om het publiek de bioscoop in te krijgen."

Glamour

Met het Hollywoodleven heeft Reuten dan ook weinig op. "Het is niet mijn tweede natuur, mijn drang om te relativeren past niet bij glamour. Hollywood heeft extreme kanten, maar die zoek ik niet op."

De actrice speelt momenteel naast acteur George Clooney in de nieuwe film van fotograaf/regisseur Anton Corbijn, The American. Ook speelde ze in films als De Tweeling, Wit Licht en In Bruges.