LOS ANGELES – Lindsay Lohan heeft hectische maanden achter de rug, nadat ze eind juli achter slot en grendel belandde. Regisseur Robert Rodriquez vertelt in Los Angeles aan NU.nl waarom hij de actrice in zijn nieuwe film Machete juist als non heeft neergezet.

Lohan speelt in de keiharde actiekomedie de rol van April, een naïef blondje dat geniet van de aandacht die ze krijgt door halfnaakt te poseren voor een webcam.

Later in de film krijgt haar karakter een nieuwe dimensie, als haar vader overlijdt. ''Ik zie haar echt voor me als een non'', vertelt filmmaker Rodriquez. ''Ik had een actrice nodig die een iconisch personage neer kon zetten. Dat kan Lindsay perfect invullen.''

Bekijk de trailer

''We hebben bewust gekozen voor deze tegenstelling. Ze heeft de laatste maanden nogal wat op haar bordje gehad. Daarom trekt ze in Machete het pak van een heilige aan, met een dikke knipoog.''

Lohan zoent in de nieuwe cultfim met ontbloot bovenlichaam met Danny Trejo, die in Machete de Mexicaanse held speelt.

Première

De actrice, die 24 augustus is ontslagen uit een afkickkliniek, probeert momenteel de draad weer op te pakken, maar mijdt publieke gelegenheden. Daarom was ze ook niet aanwezig bij de feestelijke première van Machete.

''Maar we hebben haar de laatste dagen gesproken, het gaat goed met haar'', aldus Rodriquez.