AMSTERDAM - Rod Stewart heeft Paris Hilton dringend geadviseerd om te stoppen met drugs gebruiken. De 65-jarige rocker reageert daarmee op de arrestatie van Hilton wegens drugsbezit vorige week in Las Vegas. Stewart kent de socialite persoonlijk via zijn dochter Kimberly.

De rocker zegt Paris te hebben leren kennen als een beschaafd meisje. "Ze is een lieve meid. Ze was een vriendin van Kimberly."

"Volgens mij zien ze elkaar nu niet meer zoveel, maar ik vond haar altijd heel beleefd en respectvol", vertelt hij in een interview met de Britse krant Telegraph.

Cocaïnebezit

Afgelopen zomer werd de 29-jarige Hilton maar liefst drie keer in verband gebracht met drugs. De laatste keer leverde haar dat een paar uur cel en een aanklacht wegens cocaïnebezit op.

"Het is tijd om verder te gaan, Paris. Laat die drugs zitten. Er zijn meer dingen in het leven. Je hebt ze niet nodig", zegt Stewart. "Het was een prachtig meisje."

Experimenteren

Stewart snapt wel dat jongeren graag experimenteren. "We hebben het allemaal wel eens gedaan. Hoewel ik altijd tegen drugs ben geweest", zegt de zanger.

"Het ergste wat je als ouder kan doen is het keihard verbieden. Als je kinderen iets verbiedt, doen ze het toch wel."