AMSTERDAM - Lindsay Lohan, Orlando Bloom en Brian Austin Green hebben tegenover de rechter in het geheim hun verhaal gedaan over de inbraken in hun Hollywoodhuizen. Zo voelde Lindsay Lohan zich zwaar aangetast in haar privacy.

Orlando Bloom treurde om zijn gestolen horlogecollectie en Austin Green kon niet geloven dat er was ingebroken.

Lohan deed haar verhaal in juli, twee weken voordat ze naar de gevangenis werd gestuurd wegens rijden onder invloed. "Mijn deur zat niet op slot, normaal gesproken wel", vertelde Lohan over haar ontdekking van de inbraak.

"Mijn alarm maakte geen geluid, normaal moet ik het uitzetten." Toen zag de actrice dat haar kluis was verplaatst en dat er zwarte vingerafdrukken op de muur zaten.

Bedreigd

Een bontjas, twee schilderijen en kostbare juwelen werden ontvreemd. "Ik voelde me zo bedreigd en ongemakkelijk dat ik zo veel mogelijk spullen bij elkaar heb gepakt als ik kon", vertelt Linsay Lohan.

"Het ging niet zozeer om de gestolen spullen. Het ging erom dat er iemand in de enige privéruimte die ik in mijn leven heb was geweest." Lohan keerde naar eigen zeggen nooit meer terug naar het huis.

Wantrouwen

Bloom vond het heel erg dat hij de mensen in zijn omgeving wantrouwde na de inbraak. Het besef dat zijn zorgvuldige opgeborgen horlogecollectie weg was, kwam keihard aan bij de acteur.

Austin Green ging er aanvankelijk van uit dat zijn vermiste spullen slechts verplaatst waren en wilde pas geloven dat er was ingebroken toen de politie zijn gestolen pistool terugvond.

Ook Paris Hilton, Audrina Patridge en actrice Rachel Bilson deden hun verhaal voor de rechter. Zij werden allemaal slachtoffer van de zogenoemde Hollywoodbende. De groep inbrekers bleek te bestaan uit jongeren die het hadden gemunt op beroemdheden. De politie hield in oktober zeven leden aan.