AMSTERDAM – Televisiepresentator Ruben Nicolai zegt na twee jaar de AVRO vaarwel om weer terug te keren bij zijn oude werkgever BNN.

Dit heeft de AVRO woensdag bekend gemaakt.

“We zien Ruben niet graag gaan, maar we kennen zijn ambitie en hebben daar respect voor. Soms kruipt het bloed waar het niet gaan kan”, aldus de AVRO.

Nicolai kreeg door BNN grote bekendheid met het televisieprogramma ‘De Lama’s’. Nadat dit komische programma stopte maakte Nicolai de overstap naar de AVRO. Hij maakte daar onder meer programma’s als 71° Noord en Gehaktdag.

Herinneringen

“Ik kijk terug op een mooie tijd. Bij de AVRO heb ik andere inhoudelijke kanten en talenten van mezelf verder kunnen ontwikkelen en met bijzondere, getalenteerde collega’s mogen samenwerken. Die herinneringen zijn heel dierbaar”, aldus Nicolai in een reactie.

Toch lonkte zijn oude werkgever blijkbaar net iets meer. Per 1 januari gaat de presentator amusementsprogramma's maken voor zowel Nederland 1 als Nederland 3.

''De ontwikkeling van BNN van de afgelopen jaren en de plannen voor de toekomst spreken mij geweldig aan en inspireren mij'', zo zegt hij tegenover het ANP. ''Daarom is 2011 voor mij het moment om samen de volgende stappen te zetten.''