AMSTERDAM - Sylvester Stallone heeft een aanbod om mee te doen aan de Amerikaanse versie van Dancing With the Stars afgeslagen.

De makers van het dansprogramma vangen vaker bot bij bekende sterren. Zo bedankten ook actrice Kirstie Alley, komiek Drew Carey en Facebook-oprichter Mark Zuckerberg voor de eer.

"We hebben al een heleboel mensen benaderd door de jaren heen. Mensen bedanken om verschillende redenen", vertelt de uitvoerend producent van de show aan filmwebsite Hollywood Reporter.

"Sommigen vinden de show heel leuk, maar denken dat ze voor geen meter kunnen dansen. "Het is een stuk makkelijker om nee te zeggen dan ja."

Smeken

Volgens een bron worden sterren die smeken om mee te mogen doen juist gepasseerd. "Melanie Griffith probeert het elk seizoen opnieuw", zegt de ingewijde.

Onder anderen The Hills-ster Audrina Patridge, Brandy, David Hasselhoff en Dirty Dancing-actrice Jennifer Grey staan dit jaar wel op de dansvloer.

Dochters

Hasselhoff vertelt aan entertainmentzender E! dat zijn dochters hem overhaalden om mee te doen. "Ze zeiden: als je die ene danspartner krijgt, word je heel blij", vertelt de vrijgezelle Baywatch-acteur.

"Toen ik haar ontmoette had ik inderdaad lang een glimlach op mijn gezicht." De danspasjes van de sterren zijn vanaf 20 september op televisie in de Verenigde Staten te zien.