AMSTERDAM - Acteur Michael Douglas heeft dinsdagavond (Amerikaanse tijd) in de talkshow van David Letterman gesproken over zijn ziekte. Bij de 65-jarige acteur werd drie weken geleden keelkanker geconstateerd.

"De tumor is ontdekt in mijn keel", vertelde Douglas. Inmiddels heeft hij zijn eerste chemo en bestralingsbehandeling achter de rug. "Ik moet nog acht weken vechten."

In het begin van deze zomer kreeg de ervaren acteur pijn in zijn keel. Hij bezocht een aantal artsen maar uit de onderzoeken kwam niets naar voren.

Douglas: ‘’Na een fantastische zomer te hebben gehad met mijn vrouw Catherine en onze kinderen werd de tumor ontdekt. De tumor bevindt zich in fase vier, een ver gevorderd stadium. Maar doordat de tumor in mijn keel zit, heb ik tachtig procent kans op herstel. ‘’

Douglas zit momenteel in zijn eerste week van de behandeling en de verwachting is dat zijn situatie langzaam achteruit zal gaan. De acteur sprak op de stoel bij Letterman de hoop uit dat het medische team dat hem behandelt, er op tijd bij is.

Bekijk de uitzending

Michael Douglas bij Letterman