AMSTERDAM - Kate Hudson staat nog steeds op goede voet met haar ex-man. De 31-jarige actrice vindt het ontzettend belangrijk dat ze nog door een deur kan met de vader van haar kind, van wie ze vier jaar geleden scheidde.

Inmiddels is Hudson gelukkig met Muse-zanger Matt Bellamy. Ze sluit een nieuw huwelijk niet uit, maar voorlopig is ze daar nog niet mee bezig.

De actrice is sinds een paar maanden samen met de Muse-zanger. "Matt en ik leren nog veel over elkaar en dat is heel leuk", vertelt Hudson in een interview met het Britse tijdschrift Elle. Van een huwelijk is nog lang geen sprake.

"Het is absoluut niet iets waar ik nu aan denk, maar mijn scheiding weerhoudt me er niet van. Ik zie wel wat er gebeurt."

Verbonden

Hudson was zeven jaar lang getrouwd met muzikant Chris Robinson. Ze koestert nog altijd warme gevoelens voor haar ex-man, met wie ze in 2004 een zoontje kreeg.

"Ik voel me nog steeds met hem verbonden. Als je gescheiden bent en samen een kind opvoedt moet de communicatie goed blijven", vindt Hudson. "Dat is soms lastig."

Kinderen

"Als je kinderen met iemand wilt, zorg dan dat je de vader heel erg mag, in het belang van je kind. Je moet voor altijd met elkaar overweg kunnen", vertelt Hudson.

Robinson is inmiddels hertrouwd en opnieuw vader geworden. "Als je allebei nieuwe mensen in je leven hebt, moet je eraan blijven werken. Ik denk dat Chris en ik dat goed doen."