AMSTERDAM - George Clooney lijkt eindelijk van start te gaan met de opnamen van de film Farragut North.

De 49-jarige acteur kondigde drie jaar geleden al aan dat hij het toneelstuk op het witte doek wil brengen.

Vervolgens bleef het lang stil rond de totstandkoming van het politieke drama. Het Amerikaanse tijdschrift New York Magazine meldt nu dat Clooney in Philip Seymour Hoffman, Paul Giamatti en Chris Pine de hoofdrolspelers heeft gevonden.

Het semi-autobiografische Farragut North is geschreven door de Amerikaan Beau Willimon. Het stuk gaat over een medewerker van een presidentiële campagne die idealistisch en hoopvol aan zijn werk begint.

Smerig

Maar hij vervalt na verloop van tijd in smerige trucs, zoals vaker gebeurt in de wereld van de politiek. Willimon schreef het verhaal naar aanleiding van zijn ervaringen als medewerker van Howard Dean, een Democratische presidentskandidaat in 2004.

Clooney liet in 2007 weten het stuk te gaan verfilmen met Leonardo DiCaprio en Brad Pitt als mogelijke hoofdrolspelers.

Zij zouden inmiddels zijn afgehaakt, waaropClooney zijn oog heeft laten vallen op Capote-acteur Philip Seymour Hoffman en Paul Giamatti (Sideways). Ook Chris Pine - vooral bekend van Star Trek - zou zijn benaderd.

Overtuiging

Hij speelde al een rol in het stuk en deed dit met zoveel overtuiging, dat Clooney hem nu ook wil voor de film.

Naar verluidt wil de Ocean's Eleven-acteur in februari beginnen met de opnamen van Farragut North. Hij neemt naast de regie waarschijnlijk ook een kleine rol op zich. Wanneer de film, die zijn vierde regieklus wordt, verschijnt is nog niet bekend.