AMSTERDAM - Gerard Joling pakt zijn microfoon voorlopig toch nog niet op. De zanger moet zich nog steeds koest houden van zijn artsen, schrijft hij op zijn website. "Ik moet nog steeds rust houden omdat ik veel te lang op mijn reserves heb doorgewerkt." Joling is overwerkt.

"Na een week Marbella en twee weken thuis gaat het gelukkig wat beter met mij", schrijft Joling. "Elke dag een beetje beter, stapje voor stapje rustig aan en niets forceren."

De Topper is niet van plan binnenkort weer aan de slag te gaan. "Half september vertrek ik met wat vrienden naar Italië om daar nog wat bij te komen in het zonnetje."

Commentaar

SBS 6 verwachtte Joling op 17 september terug voor de theaterronden van Popstars, maar dat lijkt nu niet door te gaan. De zender kon woensdagochtend niet direct commentaar geven op Jolings verhaal.

Gerards manager was vrijdag optimistisch over het herstel van de 50-jarige zanger. De manager vertelde dat de Topper zijn werkzaamheden snel weer op zou pikken. Die boodschap bleek iets te voorbarig.

Stress

"Door de stress heb ik last van hevige oorsuizingen", legt Gerard uit. "Dit komt ook door de oververmoeidheid en ik zal hier eerst totaal van moeten genezen wil ik weer langzaam aan het werk gaan."

De Topper bekijkt zijn herstel van dag tot dag. "Ik doe het rustig aan en probeer leuke dingen te doen. Elke dag trek ik mijn eigen plan!"