AMSTERDAM - Yolanthe Cabau van Kasbergen is woensdag opgeroepen om voor de kantonrechter in Leeuwarden te verschijnen. Dat gebeurde middels een krantenadvertentie in het AD. De presentatrice heeft nog een verkeersboete openstaan.

Yolanthe kan een paar dagen in een cel belanden als ze haar boete niet betaalt. De 25-jarige presentatrice kan gegijzeld worden als ze niet over de brug komt. Die gijzeling duurt maximaal zeven dagen.

"In dat geval wordt de boete omgezet in hechtenis", legt een woordvoerder van de rechtbank uit

De rechtbank wil niet ingaan op details, maar laat doorschemeren dat Yolanthe waarschijnlijk opgeroepen is omdat haar adres niet bekend is. De voetbalvrouw verhuisde vorig jaar naar Milaan, waar haar echtgenoot Wesley Sneijder speelt.

Cel

Voor 20 september staat een zitting gepland, als Yolanthe voor die tijd alsnog de boete betaalt ontkomt ze aan een paar nachten cel. "Ook tijdens de zitting kunnen afspraken gemaakt worden als de opgeroepene komt opdagen."

Yolanthe laat in de Telegraaf weten dat ze stomverbaasd is over de oproep. "Verkeersboete? Ik?! Ik heb geen idee waar het over gaat. Ik ga meteen een paar telefoontjes plegen."

Lees de laatste Tweets over Yolanthe op NUlive

Rechtbank zoekt Yolanthe