AMSTERDAM - Jan Keizer trekt zich niets aan van de vele kritiek die hij over zich heen krijgt. Fans en oud-bandleden van BZN verbaasden zich over de hereniging van Keizer met Anny Schilder.

"Het gaat allemaal zo goed dat sommige opmerkingen misschien zijn ingegeven voor jaloezie", suggereert Keizer woensdag in het AD.

"De opmerkingen dat ik Carola inruil voor Anny of dat ik het allemaal vooraf zo gepland zou hebben, zijn onzin", ontkracht Keizer een van de vele verhalen.

De zanger trok in 2007 de stekker uit BZN, maar treedt nu op met Schilder en de originele geluidsband van de Volendamse groep. "De samenwerking met Anny is puur bij toeval ontstaan."

Verbaasd

Niet alleen fans reageerden verbaasd toen ze Keizer met de originele BZN-zangeres én muziek op het podium zagen staan. Ook oud-zangeres Carola Smit en bassist Jan Tuijp waren 'in hoge mate verbaasd'.

Keizer begrijpt niets van de kritiek van zijn oud-collega's. "Ze weten toch ook hoe het vak in elkaar zit?"

Plezier

Voor de verbolgen fans heeft Keizer een tip. "Als mensen het niets vinden dat ik met Anny rondtour dan moeten ze gewoon op zoek naar iets anders waar ze wel plezier aan beleven. Het heeft geen enkele zin om naar een concert te gaan en vervolgens kwaad te gaan staan kijken bij het podium."