AMSTERDAM - Het gaat goed met Katja Schuurman en haar dochterje Sammie. De actrice is erg in haar nopjes met de vier maanden oude baby.

"Het gaat heel erg goed met Sammie", vertelt de 35-jarige Schuurman aan RTL Boulevard.

"Het is een ontzettend lief en rustig meisje. Ze is heel vrolijk en blij. Dus wij zijn heel erg blije ouders." Schuurman zegt dat zij en haar man acteur Thijs Römer het te gek vinden om vader en moeder te zijn.

Toch heeft het moederschap op lichamelijk gebied wel zijn tol geëist. "Ik heb goede kleding om mijn buikje een beetje te kunnen verbloemen", zegt de actrice en presentatrice.

Geen haast

"Ik heb gehoord dat het een jaar duurt voordat dat weer in orde is. Ik voel niet echt haast." Dat ze er niet precies zo uitziet als daarvoor vindt Schuurman helemaal niet erg. "Ik heb net een prachtig meisje op de wereld gezet."

Schuurman is momenteel bezig met voorbereidingen voor een nieuwe dramaserie, waarin ze niet alleen acteert maar ook over onder meer de inhoud mag meebeslissen. "Ik ben op die manier bij alles betrokken dus dat is wel echt een unieke kans." De serie moet volgend jaar van start gaan.