AMSTERDAM - Thomas Berge kan zijn problemen goed verbergen, dat vertelde de zanger in een openhartig gesprek bij RTL Boulevard over zijn alcohol- en drugsgebruik en zijn opname in de afkickkliniek van Keith Bakker.

De 20-jarige Berge, die eigenlijk Chiel Ottink heet, liet in een open gesprek met Albert Verlinde weten dat hij zich totaal niet gelukkig voelde.

"Ik wist dat ik iets aan het doen was dat problemen zou veroorzaken", vertelt de bewuste zanger. "Ik weet hoe ik ben, als ik was doorgeslagen was ik heel veel kwijtgeraakt."

Berge zat twee weken lang in de kliniek en zegt nu al vijf maanden lang geen druppel te hebben aangeraakt.

Idioots

"Als ik dronk was dat in grote hoeveelheden.", zegt Berge. "Elke keer als ik dat deed dan wist ik dat ik iets idioots aan het doen was."

Dat zorgde voor een grote mentale pijn bij de jonge zanger. "Ik ging wel door een hel." Berge gebruikte bij zijn drank ook vaak drugs. Voordat hij in het gebruik doorsloeg besloot de zanger hulp te zoeken bij verslavingsdeskundige Keith Bakker.

Verslaafd

"In de eerste minuten met Chiel wist ik al dat hij niet verslaafd was", vertelt Bakker. Volgens de ervaringsdeskundige was Berge wel op een ongezonde manier aan het gebruiken. Zijn bekendheid had daar volgens Bakker wel mee te maken.

"Hij heeft iets speciaals. Je hebt twee mensen; Thomas en Chiel", vertelt Bakker. "De mooie jongen op het podium en de jongen die zich om twee uur 's nachts in een hotelkamer kapot zat te maken." Bakker wilde die twee mensen bij elkaar brengen.

Inmiddels is de jonge zanger weer helemaal in orde. "Het is veel mooier zonder", laat een blakende Berge weten.