AMSTERDAM - Nikkie Plessen ziet in Linda de Mol haar grote voorbeeld. De 25-jarige presentatrice zou graag net zo goed willen worden als de tv-coryfee.

Ook Sylvie van der Vaart liet al eens doorschemeren dat De Mol haar voorbeeld is. Linda is zeer vereerd met al die bewonderende blikken.

Plessen heeft niet de ambitie De Mol van de troon te stoten. "Dat gaat mij helemaal niet lukken. Dan moet ik nog heel hard werken en heel veel leren."

"Maar ik hoop ooit dat het mij lukt dat ik daarnaast plaats mag nemen. Dat ik een klein stukje van de leuning mag pakken."

Groeien

"Ik wil gewoon heel graag groeien in waar ik nu mee bezig ben. RTL geeft mij daar heel erg de kans voor", vertelt Plessen, die in 2008 de overstap van TMF naar RTL 5 maakte.

"Grote shows met een jury en een finale vind ik leuk en ik vind het heel leuk om op locatie dingen met emoties van mensen te doen."

Compliment

De Mol is vereerd dat ze door nieuw talent wordt gezien als voorbeeld. "Dat vind ik best een compliment. Zeiden ze dat echt? Wat aardig", reageert de 46-jarige De Mol verbaasd. "Volgens mij zijn beide dames lekker aan de weg aan het timmeren, dus ik zou zeggen: keep up the good work."

De Mol heeft een goede tip voor de ambitieuze dames. "Ik doe dit werk al 26 jaar en ik heb gewoon heel veel vlieguren gemaakt. En dat is exact wat Nikkie en Sylvie aan het doen zijn. Dat is de allerbeste manier om het te leren", vindt De Mol. "Gewoon heel veel doen en vooral jezelf vernieuwen. Niet te lang in hetzelfde blijven hangen."