AMSTERDAM - Jan Keizer heeft verbaasd gereageerd op de kritiek van zijn oud-collega's van BZN. De bandleden verwonderden zich over het feit dat zanger Jan Keizer nu optreedt met Anny Schilder, ooit zangeres bij BZN, en de originele geluidsband van de groep.

BZN nam in 2007 afscheid van het publiek.

Voormalig BZN-bassist Jan Tuijp zei niet te snappen dat Keizer BZN vaarwel zei, maar nu weer neigt naar het oude format. Keizer kan het allemaal uitleggen.

"Als je veertig jaar BZN hebt gedaan, heb je dat wel weer gezien. En ik heb een aantal medische ingrepen gehad. Fysiek is het minder geworden en je weet dat je met een band lang op pad bent. Nu met Anny is het fysiek absoluut minder zwaar", vertelde hij op Radio 538.

Zielig

Keizer vindt het jammer dat sommige fans kritiek hebben op zijn samenwerking met Schilder. "Ik vind het wel zielig voor die mensen. Als je al honderd jaar achter BZN aanrijdt en het stopt opeens, kan ik me voorstellen dat je in een gat valt", zegt Keizer.

Raar idee

"Ze willen blijkbaar niet dat ik met Anny zing. Dat is natuurlijk een heel raar idee. Als je 61 bent, mag je toch wel doen wat je zelf wil?", vindt Keizer.

De zanger gaat dan ook onverstoorbaar door. Op 10 september komt het album Together Again van Jan en Anny uit.