AMSTERDAM - Lindsay Lohan wil niets liever dan haar carrière weer oppakken. De 24-jarige actrice die onlangs in een gevangenis en een afkickkliniek zat, geeft toe dat ze in het verleden fouten heeft gemaakt.

Maar als Lohan haar wilde levensstijl moet opgeven voor een succesvolle carrière, dan doet ze dat naar eigen zeggen onmiddellijk.

Lohan begon 20 juli aan een celstraf van negentig dagen, wegens het niet nakomen van de regels in haar proeftijd voor rijden onder invloed.

Na dertien dagen werd de actrice overgebracht naar een afkickkliniek om haar verslavingen te behandelen. Inmiddels heeft Lohan de kliniek verlaten. Ze blijft in therapie.

Verkeerde mensen

Haar gedrag ging volgens Lohan de verkeerde kant op, omdat ze met de verkeerde mensen omging.

"Heel veel mensen gingen met mij om de verkeerde reden om. Veel mensen namen iets van mij, maar gaven nooit iets terug", vertelt Lohan in een openhartig interview in het Amerikaanse tijdschrift Vanity Fair. "Maar ik had ook een groep mensen die er wel voor mij was."

Roddelbladen

Lohan gebruikte de roddelbladen om in haar informatie te voorzien. "Ik keek op tegen die meiden, de Britneys enzo. Ik wilde zoals zij zijn."

Nu geeft Lindsay naar eigen zeggen niets meer om de bladen, die ze eng en sneu noemt. "Het maakt me niet uit wat mensen zeggen. Ik weet dat ik een verdomd goede actrice ben."

Medicijnen

Naast haar overmatig alcohol- en drugsgebruik wordt gesuggereerd dat Lohan verslaafd zou zijn aan medicijnen, maar dat ontkent de actrice stellig. "Ik heb nooit medicijnen misbruikt. Nog nooit in mijn leven. Ik heb er ook geen behoefte, zo ben ik niet. Ik geeft toe dat ik dingen heb gedaan, dingen heb uitgeprobeerd, omdat ik jong en nieuwsgierig was."

Fouten

"Ik weet dat ik in mijn verleden jong en onverantwoordelijk was, maar dat hoort bij volwassen worden. Je leert van je fouten", zegt Lindsay.

"Ik wil mijn carrière terug. Ik wil het respect dat ik had toen ik goede films maakte. En als dat inhoudt dat ik niet meer uit kan gaan, dan is dat zo. Het was toch niet leuk."