AMSTERDAM - Paul de Leeuw heeft zijn eigen verwachtingen overtroffen. De presentator trok met de eerste aflevering van zijn Madiwodovrijdagshow 707 duizend kijkers. De Leeuw hoopte op vijfhonderdduizend kijkers en haalt dus opgelucht adem.

"Er is zoveel concurrentie, maar ik hoop dat we op vijfhonderdduizend zitten en dat we dan over een paar maanden op achthonderdduizend tot een miljoen zitten. Dat is wel hoog hoor", zei De Leeuw maandag voor de eerste uitzending.

De presentator is ook al op de hoogte van de goede score van zijn nieuwe show. "Hier zit een heel gelukkig en opgelucht team, omdat de eerste uitzending zo lekker bekeken is", twittert hij dinsdagochtend. "Maar ja, vanavond weer. God help een handje."

Voordeel

De Leeuw houdt er rekening mee dat het op zijn nieuwe stek Nederland 3 moelijker scoren is, omdat Nederland 1 over het algemeen beter bekeken wordt. Maar de nieuwe zender biedt als voordeel dat De Leeuw naar eigen zeggen meer uit de band kan springen, omdat er minder gezinnen naar kijken.