AMSTERDAM - George Michael heeft drugs afgezworen na zijn aanrijding van vorige maand. De zanger kroop met een joint achter de kiezen achter het stuur en ramde de voorzijde van een Londens winkelpand.

"Jullie moeten weten dat ik me de dag na het ongeluk op heb laten nemen in een afkickkliniek", schrijft Michael op zijn website aan zijn fans.

"Ik heb me veertien dagen op laten nemen, de behandeling werd vervolgd met een therapie die ik meerdere keren per week volg."

De 47-jarige George Michael werd op 4 juli op heterdaad betrapt. Hij reed met zijn auto tegen een winkelpand, waarna hij werd gearresteerd.

Politieagenten merkten direct dat Michael niet had mogen rijden. "Het spijt me dat mijn trots in de weg stond en dat ik niet eerder hulp zocht."

Excuses

Michael gaf vorige week tegenover de rechtbank toe dat hij stoned achter het stuur zat. "Ik zie volledig in hoe serieus mijn situatie is en ik bied mijn oprechte excuses aan."

Het was niet de eerste keer dat de zanger met cannabis achter het stuur kroop. In 2007 kreeg hij een rijverbod, vorig jaar botste hij met een vrachtwagen.