AMSTERDAM - Actrice Jamie Lee Curtis heeft medelijden met haar vroegere tegenspeelster Lindsay Lohan. De twee speelden moeder en dochter in de film Freaky Friday, uit 2003.

De actrice zegt niet veel te weten over de feiten en de zaken rond Lohan. "Ik heb alleen maar medelijden", zegt Curtis tegen het Amerikaanse tijdschrift OK! Magazine.

"Ik heb medelijden met een jong kind dat in de algemene belangstelling wordt gegooid en aanvallen uit de media erbij krijgt. Nu heeft zij haar keuzes gemaakt en ik heb mijn keuzes gemaakt. We moeten allemaal leven met de keuzes die we maken. Maar ik voel empathie."

Omstandigheden

De 51-jarige actrice zegt dat ook zij misschien een heel ander leven had gehad als ze onder dezelfde omstandigheden als Lohan beroemd was geworden.

"Ik zou nu niet meer getrouwd zijn als mijn echtgenoot ook zo zou worden achtervolgd door de media", zegt de Halloween-actrice. "Mijn man is teveel op zijn privacy gesteld." Curtis zegt zelf uit een rustigere periode te komen.

Foto's

"Ik had een tijdje een relatie met Adam Ant. Ik weet nog hoe we bij een restaurant zaten en er opeens een man uit de bosjes dook die een foto van ons maakte", vertelt de actrice. "Dat was ongeveer het heftigste wat wij toen meemaakten."

Curtis zegt het spijtig te vinden dat sterren nu vaak bekend zijn terwijl ze niets presteren, maar slechts hun eigen leven in de aandacht zetten.