AMSTERDAM - De advocaten van de voormalige arts van Michael Jackson willen het lichaam van de overleden zanger laten opgraven. De raadsheren zeggen dat Jackson wellicht aan andere medicijnen is gestorven dan aan de propofol die arts Conrad Murray hem voorschreef.

Een vriend van de familie Jackson reageert geschokt. "Dit is een afschuwelijke situatie waar de familie al bang voor was", zegt de betrokkene tegen het Britse tabloid News of the World.

"Ze hebben Michael ten ruste gelegd. Hem nu weer opgraven is gewoon ziek." In januari wordt pas duidelijk of Murray zich ook echt moet verantwoorden voor de dood van Jackson.

De verdediging van Murray wil bewijzen dat Jackson is overleden na jarenlang misbruik van andere pijnstillers. De advocaten willen het lichaam daarom laten onderzoeken op littekens van naalden die niet door de arts zijn ingebracht.

Michael Jackson overleed in juni 2009 aan een hartstilstand. The King of Pop bleek een dodelijke hoeveelheid van het narcosemiddel propofol in zijn lichaam te hebben.