AMSTERDAM - Rutger Castricum is weinig consequent in zijn werk. Dat vertelt de presentator tijdens de voorbereidingen van de nieuwe omroep PowNed aan Metro.

Castricum schopte met weblog GeenStijl graag tegen de gevestigde orde aan, maar merkt dat hij zich er zelf nu ook naar gaat gedragen.

Castricum kan niet wachten om te beginnen met de omroep PowNed, die voortkwam uit het weblog GeenStijl. "We hebben vooral veel gewacht. Bij elkaar komen en onderwerpen bedenken is wel leuk, maar je maakt geen programma", vindt de 31-jarige presentator.

"Je wilt beginnen."

RTL Nieuws

De nieuwe omroep komt met een programma dat naar eigen zeggen kan worden vergeleken met het RTL Nieuws, maar dan met een andere toon, keuzes en invalshoeken.

"Daar zijn we nu mee bezig, maar daar kan ik helaas niks over zeggen. Als je eenmaal bij het establishment hoort, ga je dit soort uitspraken doen."

Cliché

Castricum beseft zich dat hij met een dergelijke uitspraak zich schuldig maakt aan een cliché. "Ik ben zo inconsequent als de pest. Dat is ook wel weer mijn kracht", vindt hij. PowNews wordt vanaf 6 september elke werkdag uitgezonden.